Datum: 
13 november 2024
Tijd: 
9.00 tot 17.00 uur
PE-uren: 
8 PE-uren
Kosten: 
€ 525,- excl btw
Trainers: 
Hans Keetman MSc. EMFC RC
Locatie: 
Hofstede de Nieuwe Ham

Waarom deze training?

De Corporate Sustainability Reporting Directive (hierna CSRD) is een EU-richtlijn die voorschrijft dat grote ondernemingen worden verplicht in hun bestuursverslag te rapporteren over hun impact op: milieu-, personeels- en overige sociale aspecten. Ook zullen grote ondernemingen moeten rapporteren of er duurzaamheidsaspecten zijn die een significante impact kunnen hebben op de waarde van de onderneming. Daarnaast zal moeten worden gerapporteerd over de governance, waaronder verantwoordelijk ondernemingsbestuur en verantwoordelijkheid in de waardeketen. Deze richtlijn is bedoeld om, zowel voor investeerders als voor andere partijen, meer transparantie over de duurzaamheidsprestaties van organisaties te geven. Ook voor organisaties die al rapporteren over duurzaamheidsprestaties kan de kwaliteit en relevantie van de externe verslaggeving verbeteren door toepassing van de CSRD.  Hoewel de CSRD centraal zal staan gedurende deze training, wordt ook gerelateerde wet- en regelgeving op hoofdlijnen behandeld zoals: de European Sustainability Reporting Standards (ESRS), International Sustainability Standards (IFRS S)S), SEC Climate related disclosures, GRI Standards, SASB Standards, Integrated Reporting Framework en het Greenhouse Gas Protocol.

De NBA en deze training

Het bestuur van de NBA heeft ‘duurzaamheid’ als verplicht PE onderwerp aangewezen voor 2023. Duurzaamheid wordt in dit kader breed ingestoken; zo vallen onder het verplichte onderwerp ook de thema’s ESG (Environmental, Social en Governance). Er moet minimaal acht uur aan dit onderwerp worden besteed.

Locatie en organisatie

Deze training organiseren we bij Hofstede de Nieuwe Ham in Haarzuilens. 

Over de spreker

Als technisch bedrijfskundig is Hans breed georiënteerd. In zijn loopbaan bij Fokker Aircraft, DAF Trucks, Luchtverkeersleiding Nederlanden en het UMC Utrecht heeft hij leidinggegeven aan vrijwel alle soorten bedrijfsactiviteiten. Bij Luchtverkeersleiding Nederland heeft hij 16 jaar deel uitgemaakt van de directie. Via Connekt heeft hij als COO aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van BigMile, een techbedrijf dat emissies in de logistiek toerekent aan individuele vervoersprestaties. Tevens heeft hij diverse publicaties op z’n naam staan voor de ontwikkeling van de Carbon Added Accounting methodologie voor het programma Topsector Logistiek van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Aanvullend heeft hij de programmaleiding over het Modal Shift Programma van hetzelfde ministerie, dat beoogt om CO2-vriendelijker ladingstromen te verkrijgen over het water en spoor in plaats over van de weg. Zijn meest recente onderzoeken betreffen de implementatie van de CSRD-wetgeving in concrete ondernemingen middels casusgerichte gap-analyses. Ook is Hans een financial. Hij vindt dat de skills van financieel professionals die binnen organisaties het verschil kunnen maken op het gebied van duurzaamheid.

Doelgroep

Deze training is met name voor accountants in business. Uiteraard zijn ook andere financiële professionals van harte welkom. 

Investering

De investering bedraagt € 525,- exclusief BTW. Hierbij is, naast hierboven beschreven training, het volgende inbegrepen: parkeren, onbeperkt koffie, thee, water, jus d ’orange en frisdranken, tussendoortjes en een uitgebreid lunchbuffet in mediterrane stijl. Om interactiviteit en de discussie te bevorderen is er per trainingsdag maximaal plaats voor 21 deelnemers.

Dit is een verplicht veld.
Invalid Input
Dit is een verplicht veld.
Invalid Input
Invalid Input
Dit is een verplicht veld.
Invalid Input
Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Gegevens ten behoeve de facturatie. 

Indien deze hetzelfde zijn als bovenstaand hoeft er niets ingevuld te worden .

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input