PERMANENTE EDUCATIE VOOR FINANCIËLE PROFESSIONALS

ESG

ESG

Ondernemingen en vermogensbeheerders krijgen te maken met verplichtingen ten aanzien van duurzaamheid. In 2016 introduceerde de Europese Commissie al het actieplan voor de Financiering van Duurzame Groei. Dit is het begin geweest voor verdere regelgeving die de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van de Europese Unie op het gebied van Environment, Social & Governance (hierna, ESG) moet realiseren. Met deze verdere regelgeving introduceert de Europese Unie classificatie- en openbaarmakingsvereisten op het gebied van ESG voor financiële marktdeelnemers  Welke implicatie en verplichtingen komen daaruit voort? Waarmee moet u morgen aan de slag? Wat moet en wat is een (nog) een optie?

Persoonlijk PE-Plan

Persoonlijk PE-Plan

Per 2021 heeft de NBA een andere PE-systematiek ingevoerd. Deze nieuwe systematiek moet beter aansluiten bij de behoeften van de individuele accountant. Accountants zijn in het nieuwe systeem zelf verantwoordelijk voor hun PE-programma. Accountants worden verplicht een PE-plan te maken en dit moet in 2021 opgesteld zijn. Het plan dient overlegbaar te zijn. Als accountant moet je proactief zijn en je kennis en vaardigheden continu ontwikkelen. Niet alleen omdat er wettelijke eisen worden gesteld, maar vooral voor jezelf. Dit wordt dan een zelfsturend proces: je ontwikkelt persoonlijke kennis en bekwaamheden die passen bij jouw persoonlijk beroepssituatie, jouw vragen en behoeftes.

Cyclus 2023

Cyclus 2023

Iedere trainingsavond wordt er vanaf ongeveer 18.00 uur een warm diner geserveerd. Alleen een kop koffie of thee kan uiteraard ook. Vervolgens zal de spreker vanaf 18.30 uur het onderwerp van de avond starten. Geïllustreerd door voorbeelden uit zijn of haar praktijk en met heldere best practices. Daarna is het aan jou en de andere deelnemers om al discussiërend het inzicht verder te verdiepen. Om 21.45 uur wordt de sessie afgesloten. Na afloop heb je nog alle tijd om onder het genot van een drankje verder te praten over het onderwerp en nader kennis te maken met elkaar. Om de persoonlijke en informele sfeer te waarborgen, zal een groep uit maximaal 23 personen bestaan. Je volgt het gehele programma met dezelfde groep deelnemers. Dit geeft je de gelegenheid om elkaars kundigheid goed te kunnen doorgronden en zo je kennisnetwerk optimaal vorm te geven. Let op! verleden jaar was deze editie vrij snel uitverkocht, dus het is handig om op tijd een plaats te reserveren.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

 

 

Permanente Educatie

Nieuwsbrief

Over ons

OVERONS8

Contact

Klanten

 

  

 

 

15years 

CEDEOklein

Schermafdruk 2019 07 16 13.06.38