Verbindende Communicatie

trust klein Verbindende Communicatie
  Spreker: Carole Beelen
  Data en tijden: hele dagen 10 november & 8 december 2021 (woensdagen)
  Locatie:  Haarzuilens
  Investering: € 950 excl btw, 16 PE-uren

 

Achtergrond vanuit het perspectief van de financial 

In het afgelopen jaar hebben we een groot aantal Fraude-trainingen georganiseerd. We kregen veel vraag of er niet een vervolg op kon komen en dan vooral gericht op de communicatieve aspecten die aan bod kwamen. We hebben daarom met Carole Beelen de training Verbindende Communicatie opgezet. Nuttig voor je online en voor de fysieke communicatie, actueler dan ooit nu velen van ons na de corona-perikelen weer terug naar kantoor zullen gaan.

De kern van Verbindende Communicatie (VC) is dat je leert om open en empathisch te luisteren naar en te communiceren met collega’s en klanten. De samenwerking gaat door het gebruik van VC naar een hoger level. Ook als je, als financial, nu veel online contact hebt. En deze verbindings-skills kan je privé ook zeer effectief inzetten.

 

Marshall Rosenberg

Volgens de klinische psycholoog Marshall Rosenberg (1935 – 2015) is de manier waarop we communiceren – meestal onbedoeld – destructiever dan we beseffen doordat de uitdrukking die we gebruiken vaak nodeloos beschuldigend zijn. Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en met de ander dienen we een andere taal te leren, de taal van de behoeften.

 

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedere financial, ongeacht of je in loondienst bent of zelfstandig, niveau van functioneren, functie of soort organisatie.  

 

trust klein Verbindende Communicatie
  Spreker: Carole Beelen
  Data en tijden: hele dagen 10 november & 8 december 2021 (woensdagen)
  Locatie:  Haarzuilens
  Investering: € 950 excl btw, 16 PE-uren

 

Waarom deze training?

Waarom begrijpen we elkaar soms zo slecht? Op welke wijze houden we meningsverschillen zelf in stand? Wat kunnen we doen om de manier waarop we communiceren te verbeteren? In onze communicatie speelt (ver)oordelen voortdurend een rol, waardoor we afstand creëren in plaats van verbinding maken. ‘Je bent te laat’, ‘je luistert niet’, ‘je onderbreekt me nu al voor de tweede keer’, ‘zeur toch niet zo’, ‘doe niet zo brutaal’, zomaar wat uitspraken of gedachten die we expliciet, of juist onbewust, kenbaar maken aan onze gesprekspartner(s). Hierdoor ontnemen we ons de mogelijkheid om werkelijk met elkaar in contact te komen.

Onze aandacht is dan gericht op het vaststellen in hoeverre iets fout is of mankeert aan het gedrag van de ander en niet op de behoeften van onszelf en de ander. Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en met de ander dienen we een andere taal te leren, de taal van de behoeften. Verbindende communicatie richt zich op de behoeften van de ander en van jouzelf. Je kiest dan een ontwapenende maar doeltreffende taal om te communiceren vanuit de behoeften van beiden om zo een win-win situatie te creëren.
 

Inhoud

• Twee dynamieken in ieder mens: ‘de jakhals’ en ‘de giraf’.
• Bewustwording van hoe makkelijk we oordelen met onze woorden en hoe we dat kunnen omvormen.
• Wat is empathie en hoe luister je empathisch naar een ander?
• Communiceren op behoefte-niveau in plaats van gedragsniveau.
• Omgaan met weerstand, irritatie en conflicten.
• Nee kunnen zeggen en nee kunnen ontvangen zonder je daarbij vervelend te voelen. 
 

Resultaat

Je kunt de behoeftes achter elke vorm van communicatie achterhalen, zodat je gesprekken sneller met het gewenste resultaat kunt afsluiten. Je kunt weerstand makkelijker ombuigen naar samenwerking en conflicten in een vroeg stadium bespreekbaar maken.

trust klein Verbindende Communicatie
  Spreker: Carole Beelen
  Data en tijden: hele dagen 10 november & 8 december 2021 (woensdagen)
  Locatie:  Haarzuilens
  Investering: € 950 excl btw, 16 PE-uren

 

Locatie

De locatie is Hofstede de Nieuwe Ham. Hier hebben we de beschikking over een zaal die van alle gemakken is voorzien. De locatie is gemakkelijk te bereiken en heeft een ruime parkeergelegenheid. Klik hier voor een routebeschrijving.

Arrangement

Op de trainingsdagen is de Hofstede vanaf 08.15 uur open, koffie en/of thee staan klaar. Om 09.00 uur start de training. Rond 12.30 uur vindt de lunch plaats. De training eindigt rond 17.00 uur. Deelname aan de training kost € 950,- exclusief BTW en inclusief studiemateriaal, parkeren, goed verzorgde lunch, koffie, thee, drankjes en versnaperingen.

 

The Learning Cycle

The Learning Cycle is sinds 2009 reeds meerdere malen met een zeer hoge score erkend door de NBA als geaccrediteerde opleidingsinstelling.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

 

Permanente educatie

Nieuwsbrief

Over ons

OVERONS8

Contact

Klanten

 

 

 

 

 

 

CEDEOklein

Schermafdruk 2019 07 16 13.06.38