Verbindende Communicatie

trust klein Verbindende Communicatie 
  Spreker: Carole Beelen
  Datum: 13 april en 3 juni 2022
  Locatie:  Wildschut Hilversum
  Investering: € 950,- excl. btw, 16 PE-uren

Waarom deze training?

Waarom begrijpen we elkaar soms zo slecht? Op welke wijze houden we meningsverschillen zelf in stand? Wat kunnen we doen om de manier waarop we communiceren te verbeteren? In onze communicatie speelt (ver)oordelen voortdurend een rol, waardoor we afstand creëren in plaats van verbinding maken. ‘Je bent te laat’, ‘je luistert niet’, ‘je onderbreekt me nu al voor de tweede keer’, ‘zeur toch niet zo’, ‘doe niet zo brutaal’, zomaar wat uitspraken of gedachten die we expliciet, of juist onbewust, kenbaar maken aan onze gesprekspartner(s). Hierdoor ontnemen we ons de mogelijkheid om werkelijk met elkaar in contact te komen.

Onze aandacht is dan gericht op het vaststellen in hoeverre iets fout is of mankeert aan het gedrag van de ander en niet op de behoeften van onszelf en de ander. Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en met de ander dienen we een andere taal te leren, de taal van de behoeften. Verbindende communicatie richt zich op de behoeften van de ander en van jouzelf. Je kiest dan een ontwapenende maar doeltreffende taal om te communiceren vanuit de behoeften van beiden om zo een win-win situatie te creëren.
 

Inhoud

• Twee dynamieken in ieder mens: ‘de jakhals’ en ‘de giraf’.
• Bewustwording van hoe makkelijk we oordelen met onze woorden en hoe we dat kunnen omvormen.
• Wat is empathie en hoe luister je empathisch naar een ander?
• Communiceren op behoefte-niveau in plaats van gedragsniveau.
• Omgaan met weerstand, irritatie en conflicten.
• Nee kunnen zeggen en nee kunnen ontvangen zonder je daarbij vervelend te voelen. 
 

Resultaat

Je kunt de behoeftes achter elke vorm van communicatie achterhalen, zodat je gesprekken sneller met het gewenste resultaat kunt afsluiten. Je kunt weerstand makkelijker ombuigen naar samenwerking en conflicten in een vroeg stadium bespreekbaar maken.

trust klein Verbindende Communicatie 
  Spreker: Carole Beelen
  Datum: 13 april en 3 juni 2022
  Locatie:  Wildschut Hilversum
  Investering: € 950,- excl. btw, 16 PE-uren

 

 Over de spreker

Ruim 20 jaar traint Carole Beelen, groepen en individuen. Haar zelfontwikkelde trainingen en workshops zijn bedoeld voor (hoog)opgeleide, kritische en analytisch sterke mensen. Auditors, accountants, bestuurders en managers maakt ze los van vaste denkpatronen. Ze laat teams beter samenwerken.Het verschil maakt ze door haar benadering. Zaaltjesleed* voorkomt ze met behulp van Moreno-technieken

 

Doelgroep

Met name voor accountants en controllers. Ook andere financials zijn welkom.

trust klein Verbindende Communicatie 
  Spreker: Carole Beelen
  Datum: 13 april en 3 juni 2022
  Locatie:  Wildschut Hilversum
  Investering: € 950,- excl. btw, 16 PE-uren

Locatie

Deze training organiseren wij bij Wildschut Hilversum. Centraal gelegen en gedurende de dag alleen voor deze training beschikbaar gesteld. De locatie is goed bereikbaar met de auto. 

Datum en planning van de dag

Op 13 april en 3 juni 2022 ben je vanaf 9.00 uur welkom voor koffie / thee. Om 9.30 uur start de training die eindigt om 17.30 uur. Rond 13.00 uur wordt er een lunch geseveerd. trainingsdagen is Wildschut om 8.30 uur open, koffie en/of thee staan klaar. Deelname aan de training kost € 950,- exclusief BTW en is inclusief studiemateriaal, parkeren,  koffie, thee, drankjes en versnaperingen.

Investering

Deelname aan de training kost € 950,- exclusief BTW. Dit is inclusief parkeren, lunch, koffie, thee, drankjes en versnaperingen. Deze training is goed voor 16 PE-uren. Vanwege corona en om de kwaliteit van deze training te kunnen waarborgen zijn er maximaal 14 plaatsen beschikbaar. 

The Learning Cycle

The Learning Cycle is sinds 2009 reeds meerdere malen met een zeer hoge score erkend door de NBA als geaccrediteerde opleidingsinstelling.

Actueel trainingsaanbod

Permanente educatie

Nieuwsbrief

Over ons

OVERONS8

Contact

Klanten