Cyclus 2021

trust klein  Onderwerpen: Blockchain, Narcisme, Manage Singularity, Power BI, Society 4.0, 
  Datum en tijd: 4 & 25 oktober & 1,15, 22 & 29 november 2021, van 18.30 tot 21.45 uur  
  Locatie: Haarzuilens
  Investering: € 1.350 excl btw
  18 PE-uren

 

Cyclus najaarseditie - kleinere groepen vanwege coronamaatregelen

Voor de 18e keer organiseren wij in het najaar de Cyclus: een serie van 6 leerzame, interactieve avonden. De avond begint om ongeveer 18.00 uur met een warm diner. Alleen een kop koffie of thee kan uiteraard ook. Vervolgens zal de spreker vanaf 18.30 uur het onderwerp van de avond starten. Geïllustreerd door voorbeelden uit zijn of haar praktijk en met heldere best practices. Daarna is het aan jou en de andere deelnemers om al discussiërend het inzicht verder te verdiepen. Om 21.45 uur wordt de sessie afgesloten.

Na afloop heb je nog alle tijd om onder het genot van een drankje verder te praten over het onderwerp en nader kennis te maken met elkaar. Om de persoonlijke en informele sfeer te waarborgen (en vanwege het coronavirus), zal een groep dit jaar uit maximaal 15 personen bestaan. Je volgt het gehele programma met dezelfde groep deelnemers. Dit geeft je de gelegenheid om elkaars kundigheid goed te kunnen doorgronden en zo je kennisnetwerk optimaal vorm te geven. Let op! In de afgelopen jaren was de Cyclus steeds vrij snel volgeboekt, dus het is handig om op tijd een plaats te reserveren.

 

PE-Uren

De Cyclus bestaat uit 6 avonden van ieder netto 3 trainingsuren en levert in totaal 18 PE-uren op. Als je een avond niet aanwezig kan zijn dan krijg je voor die avond geen PE-uren toegekend. Na afloop ontvang je een certificaat met overzicht van je aanwezigheid en behaalde PE-uren. 

Blockchain anno nu3d Boekhouden

 Spreker:   Maarten Smakman
 Datum:     4 oktober 2021
 Tijd:         18.30 tot 21.45 uur  

 

In het eerste uur zal Maarten  de geschiedenis, het heden en een aantal fundamentele concepten achter blockchaintechnologie toelichten om daarna door te gaan waar de technologie in praktische zin wordt toegepast. Op de golven van de hype van 2017 zijn veel baanbrekende toepassingen in productie gegaan die nu klaar zijn om de markt te bestormen. Een aantal zal ik er uitlichten, o.a. o.g.v. digitale identiteiten, logistiek, voeding en kunst 

Nadat we een overzicht van de relevante Blockchainontwikkelingen hebben gekregen, gaan we kijken naar welke rol cryptocurrencies en blockchaintechnologie op accountants en controllers gaan hebben. Steeds meer bedrijven nemen Bitcoin op op hun balans. Ook accepteren (web)winkels cryptomunten in toenemende mate als betaalmiddel. Op de praktische en theoretische vragen die dit oplevert, gaan we in dit deel in.

 Narcisme bij de baastrust klein

 Spreker:  Alice Vlottes
 Datum:    1 november 2021
 Tijd:        18.30 tot 21.45 uur  

 

Misschien herken je het wel: je baas kan niet tegen kritiek, is zelfvoldaan of schrijft alle teamsuccessen aan zichzelf en alle fouten aan anderen toe. Gek word je ervan! Narcisme op de werkvloer kan leiden tot giftige situaties. Manipulatief communiceren met het personeel, een collega emotioneel chanteren of werknemers tegen elkaar opzetten zijn gedragingen die leiden tot een vervelende sfeer, een hoop gedoe en soms zelfs tot onwerkbare situaties.


Gaan er bij jou alarmbellen rinkelen bij het gedrag van je manager? Heb je het gevoel dat er iets fundamenteel niet klopt met hem maar krijg je er geen vinger achter? Zou je graag leren omgaan met je narcistische baas? Dit boek biedt jou het inzicht en de handvatten die daarvoor nodig zijn, zodat jij met plezier je werk kunt blijven doen. In 'Narcisme in organisaties' geeft psycholoog Alice Vlottes inzicht het proces van narcistisch leiderschap aan de hand van een vijftal fases; van de entree van een narcistische manager tot en met zijn vertrek. 

 

 Overtuigingskracht trust klein

 Spreker:  Debatrix
 Datum:     25 oktober 2021
 Tijd:        18.30 tot 21.45 uur  

 

De TED-talks staan bekend om hun inspirerende karakter. De experts van Debatrix hebben de beste (en slechtste) presentaties geanalyseerd en daaruit verschillende technieken en principes van een inspirerend verhaal gedestilleerd. We hebben jarenlange ervaring in het trainen en coachen van C-level professionals, inhoudelijke experts en natuurlijk TEDx-sprekers. Keer op keer zien we de impact van inspirational storytelling en weten mensen uit allerlei verschillende vakgebieden hun boodschap op inspirerende wijze te presenteren. Dit gaat in vijf stappen:

1. De ultieme aandachtstrekker.
We behandelen verschillende technieken om jouw presentatie zo te openen, dat iedereen gelijk op het puntje van zijn of haar stoel zit. Je bekijkt een aantal voorbeelden uit de praktijk en gaat vervolgens zelf aan de slag met het bedenken van een pakkende opening van jouw verhaal.  

2. Storytelling & spanningsbogen.
Wat is nou het geheim van een goed verhaal? Aan de hand van herkenbare structuren leer jij hoe je de spanning opbouwt en je publiek meeneemt in jouw verhaal.

3. Maak het memorabel.
Welke presentaties onthoud jij nog goed? En waarom? Je put inspiratie uit de meest memorabele momenten en gaat zelf aan de slag om jouw talk voor altijd in het geheugen van je publiek te planten.

4. Presenteren is géén eenrichtingsverkeer.
Wat zijn goede manieren om je publiek erbij te betrekken? Hoe zorg je dat de interactie met jouw publiek vlekkeloos verloopt? Je krijgt de kans hier tijdens de workshop mee te experimenteren en je vindt de vorm die bij jou past.

5. Inspirerende afsluiters.
Je presentatie kan nog zo geweldig zijn, maar een ongeïnspireerd einde zorgt dan toch voor een enorme anticlimax. Maak de cirkel dus rond en eindig met applaus. 

 Manage Singularitytrust klein

 Spreker: Stephan van den Broek
 Datum:    15 november 2021
 Tijd:        18.30 tot 21.45 uur

 

In wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen is een niet eerder getoonde versnelling waarneembaar. Innovaties volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. Dat lijkt niet alleen zo, dat is zo. Een dergelijke versnelling is in alle wetenschappen terug te vinden. Drijvers achter het opgevoerde tempo liggen onder meer in de beschikbaarheid van supercomputers (zoals Dr. Watson van IBM), in nieuw beschikbare technologieën zoals nanotechnologie, 3- en 4D-printen, bionica en kunstmatige intelligentie. Ook grootscheepse samenwerkende programma’s van overheden, bedrijven en universiteiten en onderzoeksinstituten (zoals TNO) jagen het tempo van de ontwikkelingen aan.

Om ons zelf goed voor te bereiden is een andere manier van denken noodzakelijk: het lineaire denken moet worden ingewisseld voor het exponentiële disruptieve denken. Het beste antwoord op de vraag 'Wat is jouw plan' is dan wellicht 'Er is geen plan, er is enkel aanpassingsvermogen van de organisatie aan welke situatie, goed of slecht, dan ook'.


 Power BItrust klein

 Spreker: Susan van Echtelt
 Datum:    22 november 2021
 Tijd:        18.30 tot 21.45 uur  

 

Meer weten over Power BI stond bij veel Register Accountants opgeschreven al leerdoel in de PE-plannen. Tijd voor een introductie in de Cyclus

Microsoft Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren van data. Het doel is om business intelligence beschikbaar te maken voor de eindgebruiker. Met Microsoft Power BI kunnen verschillende soorten data worden gecombineerd, om in een visueel dashboard managementinformatie weer te geven. Power BI is beschikbaar als Software as a Service SaaS en als onderdeel van de Microsoft 365.

Deze interactieve tool wordt vaak toegepast in combinatie met SQL Server. In die samenstelling zijn er meer en betere mogelijkheden om gegevens te combineren en een consistent beeld weer te geven voor de gehele organisatie.


 Society 4.03d Boekhouden

 Spreker:   Prof. Bob de Wit
 Datum:    29 november 2021
 Tijd:        18.30 tot 21.45 uur  

 

Wij leven in een wereld die op een kruispunt staat: er moeten beslissingen vallen die de toekomst van onze samenleving bepalen. Blijven we kiezen voor de bestaande, gevestigde machtsstructuren? Of brengen we de motivatie en de moed op om als burgers zélf het beste van het mondiale en lokale te combineren? Zo kunnen we volgens de auteur een alternatieve ‘glocale’ gemeenschap vestigen, het fundament voor een samenleving van de toekomst waarin optimisme centraal staat.

De vraag is: waar nu heen? Komt er een vierde industriële revolutie of gaan In plaats daarvan stelt hij dat we feitelijk een maatschappelijke revolutie tegemoet gaan. Digitale technologieën voegen namelijk niet alleen een nieuw niveau van industrialisatie toe aan de samenleving. Ze veranderen ook de aard van de samenleving zelf.

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

 

Permanente educatie

Nieuwsbrief

Over ons

OVERONS8

Contact

Klanten

 

 

 

 

 

 

CEDEOklein

Schermafdruk 2019 07 16 13.06.38