Cyclus 2022

trust klein  Onderwerpen: Duurzaamheid - Signal Change - NFT&DEFI - ICT&Finance - Profilering - ESG 
  Datum en tijd: 26 september, 10 & 31 oktober, 7,21, & 28 november 2022, van 18.30 tot 21.45 uur  
  Locatie: Haarzuilens
  Investering: € 1.350,- excl btw
  18 PE-uren

 

Cyclus najaarseditie - kleinere groepen vanwege coronamaatregelen

Voor de 18e keer organiseren wij in het najaar de Cyclus: een serie van 6 leerzame, interactieve avonden. De avond begint om ongeveer 18.00 uur met een warm diner. Alleen een kop koffie of thee kan uiteraard ook. Vervolgens zal de spreker vanaf 18.30 uur het onderwerp van de avond starten. Geïllustreerd door voorbeelden uit zijn of haar praktijk en met heldere best practices. Daarna is het aan jou en de andere deelnemers om al discussiërend het inzicht verder te verdiepen. Om 21.45 uur wordt de sessie afgesloten.

Na afloop heb je nog alle tijd om onder het genot van een drankje verder te praten over het onderwerp en nader kennis te maken met elkaar. Om de persoonlijke en informele sfeer te waarborgen, zal een groep dit jaar uit maximaal 24 personen bestaan. Je volgt het gehele programma met dezelfde groep deelnemers. Dit geeft je de gelegenheid om elkaars kundigheid goed te kunnen doorgronden en zo je kennisnetwerk optimaal vorm te geven. Let op! In de afgelopen jaren was de Cyclus steeds vrij snel volgeboekt, dus het is handig om op tijd een plaats te reserveren.

  

Duurzaamheid3d Boekhouden

 Spreker:   Madelon Meijer
 Datum:     26 september 2022
 Tijd:         18.30 tot 21.45 uur  

 

Deze avond gaan wij met Madelon een discussie aan over hoe het verder moet met duurzaamheid. Over duurzaam produceren, betaalbare basisbehoeften, inkomen en vermogensongelijkheid. Over waardering van arbeid, onderwijs, en zorg voor gezondheid. Van energie en mobiliteit tot natuur en biodiversiteit. Over internationale relaties, democratie, transparantie en dienstbare technologie. In dit transitiegesprek gaan wij het over deze onderwerpen hebben met een kenner. Bespreken waar we nu staan. Wat er nog nodig is om dit gezamenlijk verder te brengen en wat kan ieder van ons als financial daaraan bijdragen? 

 Signalling Changetrust klein

 Spreker:  Freija van Duijne PhD
 Datum:    10 oktober 2022
 Tijd:        18.30 tot 21.45 uur  

 

Op dit moment maken we de vierde technologische revolutie mee. De rol van data en algoritmes wordt sterker. Tegelijk is het een tijdperk met veel aandacht voor de mens achter de cijfers. Hoe wil jij je inzetten voor een betere en mooiere toekomst? Wat is jouw intrinsieke motivatie? Gebeuren de dingen in jouw organisatie eerlijk en rechtvaardig? Gebruik je data en de technologie eromheen om gelijkheid in de samenleving een kans te geven?” Wie alleen kil en koud op basis van algoritmes te werk gaat, kan ongewenste patronen versterken. Deze avond gaat het over toekomstverkenning en toekomstscenario’s? Van Duijne: “Het doel van de avond is op een krachtige manier sensitiever te worden voor veranderingen in de wereld om je heen. De samenleving wordt diverser, veeleisender. Hoe ga jij hiermee om?

 NFT & DEFI trust klein

 Spreker:  Maarten Smakman
 Datum:    31 oktober 2022
 Tijd:        18.30 tot 21.45 uur  

 

Omdat traditionele gecentraliseerde systemen vatbaar zijn voor frauduleuze activiteiten, is DeFi een perfect alternatief, aangezien de afwezigheid van tussenpersonen transacties transparant en veilig maakt. Daarnaast hebben NFT's, die in 2021 een hoge vlucht namen, een grote bijdrage geleverd aan een aantal gebieden: kunst, gaming en zelfs onroerend goed. Vanaf februari 2022 wordt de NFT-marktkapitalisatie geschat op $ 20 miljard. Niet-fungeerbare tokens komen nu actief de DeFi-wereld binnen, waardoor nieuwe inzichten worden verkregen in hoe traditionele processen effectiever kunnen worden gemaakt en nieuwe concepten en ideeën worden aangeboden. Gedurende deze avond zullen we ontdekken welke aspecten van DeFi het meest vatbaar zijn voor de NFT-revolutie

 ICT-taal & Financialstrust klein

 Spreker: Nader te bepalen
 Datum:    7 november 2022
 Tijd:        18.30 tot 21.45 uur

 


ICT was ooit een stafafdeling die met een eigen budget in hoge mate zelfstandig hun zaken regelden. Tegenwoordig raakt ICT vaak de kern van een organisatie terwijl de integratie met verschillende andere functies binnen het bedrijf nog onvoldoende is. Met name de financiële aspecten van ICT zijn lastig te doorgronden. Een gesprek met de technische collega wordt vaak bemoeilijkt doordat deze een 'andere taal' spreekt dan de financial. Een goed en praktisch begrip van de technische termen is van cruciaal belang omdat je als finance-professional verantwoordelijk bent voor ICT-investeringen, het analyseren van bewegingen in kosten en het geven van een duurzaam oordeel over de betrouwbaarheid van de ICT-systemen.
 
Tijdens deze avond gaan we proberen Inzicht verkrijgen in de belangrijkste begrippen in de wereld en taal van ICT, waaronder firewalls, disaster recovery en ICT-ecosystemen zoals cloud. Grip krijgen op de technische termen als noodzakelijke bouwsteen om zinvolle financiële analyses, betere investeringsbeslissingen en forecasts te kunnen maken

 Profileringtrust klein

 Spreker: Klazina Oldenhuis
 Datum:    21 november 2022
 Tijd:        18.30 tot 21.45 uur  

 

Kan je op een goede wijze uitleggen welke oplossingen jij in huis hebt en heb je een idee welke opdrachtgevers daar nu behoefte aan hebben? Jouw propositie maken wij scherp tijdens deze training, met als voornaamste doel het vinden van meer van de juiste opdrachtgevers via netwerken. We gaan aan de slag met netwerkstrategieën. En wanneer je de markt opgaat is het belangrijk dat je je basis op orde hebt. Je LinkedIn profiel en je belangrijkse persoonlijk eigenschappen. We bespreken de do’s en don’ts. Je ontvangt tips op maat. Zorg je ervoor dat je ook wordt gevonden op LinkedIn? We onderzoeken of je de juiste keywords gebruikt. Even een check van de coach of je profilering op orde is.

 ESG3d Boekhouden

 Spreker:   Roel Drost PhD
 Datum:    28 november 2022
 Tijd:        18.30 tot 21.45 uur  

 

Ondernemingen en vermogensbeheerders krijgen te maken met verplichtingen ten aanzien van duurzaamheid. In 2016 introduceerde de Europese Commissie al het actieplan voor de Financiering van Duurzame Groei. Dit is het begin geweest voor verdere regelgeving die de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van de Europese Unie op het gebied van Environment, Social & Governance (hierna, ESG) moet realiseren. Met deze verdere regelgeving introduceert de Europese Unie classificatie- en openbaarmakingsvereisten op het gebied van ESG voor financiële marktdeelnemers (zoals beleggers, fondsbeheerders en pensioenfondsen). Welke implicatie en verplichtingen komen daaruit voort? Waarmee moet u morgen aan de slag? Wat moet en wat is een (nog) een optie.

Actueel trainingsaanbod

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

 

Permanente educatie

Nieuwsbrief

Over ons

OVERONS8

Contact

Klanten

 

 

 

 

 

 

CEDEOklein

Schermafdruk 2019 07 16 13.06.38