Verbindende Communicatie volgens Marshall Rosenberg

trust klein Verbindende Communicatie
  Spreker: Carole Beelen
  Datum:  9 en 23 juni 2020
  Locatie:  Haarzuilens
  Investering: € 950,- ex btw, aantal PE-uren 16

 

Achtergrond vanuit het perspectief van de financial 

Je leest vaak dat snel veranderende technologieën en klantverwachtingen deuren openen naar vooruitgang. Da’s mooi, maar wat betekent dat voor mij als financial? Vanuit de samenleving en vanuit de beroepsorganisatie werd ik afgelopen jaren gevraagd om mijzelf bij te scholen op niet zozeer financiële onderwerpen maar op onderwerpen die raakvlakken hebben met Leiderschap, Ethiek & Fraude. Wat er altijd als element bij deze trainingen terug kwam is communicatie. Waarom begrijpen we elkaar vaak zo slecht? Op welke wijze houden we meningsverschillen zelf in stand? Wat kunnen we doen om de manier waarop we communiceren te verbeteren?

 

Marshall Rosenberg

Volgens de klinische psycholoog Marshall Rosenberg (1935 – 2015) is de manier waarop we communiceren – meestal onbedoeld – destructiever dan we beseffen doordat de uitdrukking die we gebruiken vaak nodeloos beschuldigend zijn. Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en met de ander dienen we een andere taal te leren, de taal van de behoeften

 

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die werkt in een finance functie. Denk aan CFO's, (Business)Controllers, Accountants, Boekhouders.  

 

trust klein Verbindende Communicatie
  Spreker: Carole Beelen
  Datum:  9 en 23 juni 2020
  Locatie:  Haarzuilens
  Investering:  € 950,- ex btw, aantal PE-uren: 16

Waarom deze training?

Waarom begrijpen we elkaar vaak zo slecht? Op welke wijze houden we meningsverschillen zelf in stand? Wat kunnen we doen om de manier waarop we communiceren te verbeteren? In onze communicatie veroordelen we elkaar voortdurend, waardoor we afstand creëren in plaats van verbinding maken. ‘Je bent te laat’, ‘je luistert niet’, ‘je onderbreekt me nu al voor de tweede keer’, ‘zeur toch niet zo’, ‘doe niet zo brutaal’. Hierdoor ontnemen we onszelf de mogelijkheid om werkelijk met elkaar in contact te komen.

Onze aandacht is dan gericht op het vaststellen in hoeverre iets fout is of mankeert aan het gedrag van de ander en niet op de behoeften van onszelf en de ander. Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en met de ander dienen we een andere taal te leren, de taal van de behoeften. Verbindende communicatie richt zich op de behoeften van de ander en van uzelf. U kiest een ontwapenende doch doeltreffende taal om daarover te communiceren om vanuit de behoeften van uzelf én de ander een win-win situatie te creëren.
 

Inhoud

• Twee dynamieken in ieder mens: ‘de jakhals’ en ‘de giraf’
• Bewustwording van hoe makkelijk we oordelen met onze woorden en hoe we dat kunnen omvormen
• Wat is empathie en hoe luister je empathisch naar een ander?
• Communiceren op behoefte niveau in plaats van gedragsniveau
• Omgaan met weerstand, irritatie en conflicten
• Nee kunnen zeggen en nee kunnen ontvangen zonder je daarbij vervelend te voelen
 

Resultaat

U kunt de behoeftes achter elke vorm van communicatie achterhalen, zodat u gesprekken sneller met het gewenste resultaat kunt afsluiten. U kunt weerstand makkelijker ombuigen naar samenwerking en conflicten in een vroeg stadium bespreekbaar maken.

trust klein Verbindende Communicatie
  Spreker: Carole Beelen
  Datum:  9 en 23 juni 2020
  Locatie:  Haarzuilens
  Investering:  € 950,- ex btw, aantal PE-uren: 16

Locatie

De locatie is Hofstede de Nieuwe Ham. Hier hebben wij een ruime zaal die van alle gemakken is voorzien. De locatie is gemakkelijk te bereiken en parkeren is geen enkel probleem. Klik hier voor een routebeschrijving.

Arrangement

Beiden dagen is de Hofstede vanaf 08.30 uur open voor koffie en/of thee. Om 09.00 uur start de training. Rond 12.30 uur vindt de lunch plaats. Het middagprogramma start 13.30 uur en de training eindigt rond 17.00 uur. Deelname aan de training kost totaal € 950,- exclusief BTW en inclusief: studiemateriaal, parkeerkosten, lunch, koffie, thee, drankjes en versnaperingen.

 

The Learning Cycle

The Learning Cycle is sinds 2009 reeds meerdere malen met een zeer hoge score erkend door de NBA als geaccrediteerde opleidingsinstelling. Deze opleiding is specifiek door de NBA geaccrediteerd. 

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

 

Permanente educatie

Nieuwsbrief

Over ons

OVERONS8

Contact

Klanten

 

 

 

 

 

 

CEDEOklein

Schermafdruk 2019 07 16 13.06.38